Bulvový přílohový salát

Můj velice oblíbený ala majonézový obědový přílohový salát. Vychlazený chutná vážně luxusně, dokonce si na něm ulítává i manžel, kterému vždy po zjištění, že k obědu bude celerovořepový salát vstávají hrůzou chlupy na rukách :)




150g celeru
150g červené řepy
sůl a pepř

20g kešu ořechů
20g cibule
3g hořčice
1 lžička citronové štávy
černá sůl


Kešu ořechy namočíme na několik hodin do vody. Celer a řepu očistíme, nakrájíme na větší kusy a (nejlépe v páře) uvaříme doměkka. Po vychladnutí nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme a promícháme s kešunézou. Na tu potřebujeme slít kešu ořechy a dohladka rozmixovat se všemi uvedenými ingrediencemi. Ideálně necháme salát pár hodin uležet a vychladit v lednici.


254 kcal
8g bílkovin, 33g sacharidů, 10g tuků, 10g vlákniny


Komentáře