Banánové ovesné lívance s tofu tvarohem

Nutričně vyvážené, veganské lívance bez přidaného cukru... No comment 😁. Snad jen, že jsou navíc jednoduché na přípravu, vyrobené ze surovin, co má člověk věčně doma a hlavně - jsou chuťově výborné.




50g ovesných vloček
10g mandlového másla
60g banánu (1/2 ks)
6g kokosového oleje (1 lžička)

80g tofu natural
60g banánu (1/2 ks)
1 lžička citronové šťávy

skořice


Větší část ovesných vloček (30g) rozmixujeme na mouku, přidáme mandlové máslo, 50ml vody a kousky banánu a znovu rozmixujeme dohladka. Vmícháme zbytek vloček a těsto necháme chvilku odpočinout. Rozpálíme pánev s kokosovým olejem a lžící na ni klademe těsto. Jakmile se na povrchu zatáhne, lívance otočíme a opečeme z druhé strany. Na tvaroh rozmixujeme tofu s banánem a lžičkou citronové šťávy a lívance jím spolu se skořicí ozdobíme.




525 kcal

21g bílkovin, 58g sacharidů, 22g tuku, 7g vlákniny




Tips:
Není tofu jako tofu. Že se různé krémy a tvarohy vyrábějí lépe z hedvábného tofu, než z toho natural, ví asi většina lidí jedoucích na rostlinné stravě, jeho nevýhodou ovšem je poměrně malý podíl bílkovin. Já ale nedávno objevila natural tofu od Soy'n Health a jsem z něj naprosto nadšená, má totiž tak jemnou strukturu, že se z něj dá umixovat dokonalý krém.

Komentáře