Vločkozrnný chleba

Výborný, hutný, chuťově plný chleba plný zdravých tuků, skvělý jako doplněk k salátům nebo polévkám.




Na 12 plátků:


150g ovesných vloček
125g slunečnicových semínek
100g drcených lněných semínek
50g lískových / vlašských ořechů
20g chia semínek
20g psyllia
1 lžička soli
20g javorového sirupu
40g kokosového oleje
350ml vody


Vločky smícháme se všemi semínky, posekanými oříšky, psylliem a solí, kokosový olej rozpustíme a spolu s javorovým sirupem a vodou nalijeme do sypké směsi. Hmotu pořádně propracujeme a necháme 10 minut stát. Potom těsto natlačíme do formy na biskupský chlebíček, pořádně upěchujeme a necháme 2 hodiny odpočívat. Pečeme při 170°C 20 minut, potom chleba vyklopíme z formy dnem vzhůru a pečeme dalších cca 40 minut dozlatova.



227 kcal

6g bílkovin, 17g sacharidů, 14g tuku, 6g vlákniny




Tips:
I když by se mohlo zdát, že v chlebu není nic, co by se mohlo nějak zkazit, tak vydrží jen 2-3 dny, potom jaksi zkvasí. Pokud vím, že není šance, že bysme ho ujedli, dám si ho už na plátky nakrájený zamrazit na mrazák a aspoň ho mám v případě potřeby po ruce.

Komentáře