Kari a kokosové mléko k sobě zkrátka patří...
3g kokosového oleje
40g cibule
120g tofu natural
100g cukety
100g cukety
sůl, kari koření
80ml kokosového mléka
250g květáku
V pánvi na kokosovém oleji orestujeme posekanou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme na kostičky nakrájené tofu, osolíme a dozlatova opečeme. Poté přidáme pokrájenou cuketu, orestujeme, zaprášíme kari, rychle promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Chvíli provaříme.
Květák omyjeme a buď nahrubo nastrouháme nebo rozsekáme v robotu na malá zrníčka. Rozehřejeme hrnec a květákovou rýži v něm krátce osmahneme. Osolíme, zakapeme vodou (cca 3 polévkové lžíce) a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou doměkka (cca 10 minut).
Komentáře
Okomentovat