Raw snickersky

Snickers tyčinky jsou dnes už klasikou mezi Raw dezerty, najdeme je snad v každé zdravé cukrárně (to zní dost divně - zdravá cukrárna, ale asi chápeme co mám na mysli 😉), tak proč si je neudělat doma, levněji a ještě s vědomím, co v nich je. A je to překvapivě jednoduché (těžší je, je nesníst rovnou všechny). Při jejich tvorbě jsem vycházela z receptu od Dewii, ale krapet jsem si upravila poměr surovin.




Na 8 tyčinek:


50g mandlí
90g mandlového másla
20g javorového sirupu

120g datlí
32g javorového sirupu
15g kokosového oleje
sůl

40g arašídů

50g kokosového oleje
40g raw kakaa
16g agáve sirupu



Datle namočíme na hodinu do vody. Mandle rozemeleme na mouku a propracujeme s mandlovým máslem a javorovým sirupem. Hmotu roztlačíme na silikonovou podložku (potaženou potravinovou folií) do tvaru obdélníku a dáme na hodinu do mrazáku. Datle slijeme a spolu s rozpuštěným kokosovým olejem, javorovým sirupem a větší špetkou soli rozmixujeme na kaši. Natřeme na ztuhlý mandlový plát, posypeme nasekanými arašídy a dáme opět na hodinu až dvě chladit do mrazáku. Kokosový olej rozpustíme a prošleháme s kakaem a agáve sirupem. Plát nakrájíme na tyčinky a polijeme je čokoládou. Skladujeme v lednici.




291 kcal

7g bílkovin, 20g sacharidů, 18g tuku, 3g vlákniny


Komentáře