Proteinový čokomugcake s lesním ovocem a kokosovým máslem

Recept na tento ranní řekněme koláček mě nedávno velice zaujal na youutube kanále Katy Blažčíkové. Mugcaky moc nevyhledávám, celkem nerada totiž používám mikrovlnnou troubu, ale tomuto jsem se rozhodla dát šanci. Není to totiž ledajaký mugcake, je nutričně velice vyvážený, s velkou dávkou bílkovin, a to i bez použití proteinového prášku. A o tom, že je vynikající, asi netřeba diskutovat 😋... S rozpouštějícím se kokosovým máslem a nakyslým lesním ovocem je nepřekonatelný.




20g jemných ovesných vloček
20g pohankové krupice
20g mandlového proteinu
10g nepraženého kakaa
2g kypřícího prášku
skořice
špetka soli
70g jablečného pyré
10g javorového sirupu
75ml vody

20g kokosového másla
120g (mraženého) lesního ovoce


Vločky smícháme v misce s pohankovou krupicí, proteinem, práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli. Jablečné pyré prošleháme s vodou a agáve sirupem, vlijeme do misky se sypkou směsí a pořádně promícháme. Setřeme těsto z okrajů a dáme na cca 5,5 minut do mikrovlnky. Necháme chvíli vychladnout, poté mugcake z misky vyklopíme, poklademe kokosovým máslem a zalijeme rozpuštěným lesním ovocem.


519 kcal

20g bílkovin, 56g sacharidů, 20g tuku, 14g vlákniny

Komentáře