Ovesná kaše s malinami a arašídovým máslem

Je to sice jen splichtění 4 ingrediencí, žádný kuchařský um, ale tak skvěle to spolu ladí, že jsem si tuhle kombinaci musela zaznamenat a dělám si ji k snídani hooodně často. Variant na chutné kaše bez cukru a s dostatkem bílkovin není nikdy dost 😉




10g mandlí
50g jemných ovesných vloček

100g mražených malin
30g arašídového másla


Mandle přes noc namočíme a maliny necháme rozmrazit. Ráno mandle rozmixujeme ve 150ml vody, nalijeme do rendlíku, přisypeme ovesné vločky a zahříváme do zhoustnutí. Vzniklou kaši vlijeme do misky, polijeme rozmraženými malinami (je lepší použít mražené, protože na rozdíl od čerstvých pustí šťávu) a zakapeme arašídovým máslem.


508 kcal

18g bílkovin, 49g sacharidů, 25g tuku, 11g vlákniny





Tips:
Kaši skvěle doplní na kolečka nakrájený banán.
Jemné ovesné vločky jsou už dneska k sehnání všude a od moře různých značek, já se ale přiznám, že mám nejradši superfast oats od Mornflake, které jsou sice trošku dražší, ale stojí za to. Kaše je z nich mnohem krémovější a jakoby vanilková.

Komentáře