Cuketové nudle s krémovou zeleninovou omáčkou a tofu nudličkami

Velice efektivní, téměř plně zeleninové jídlo, které skvěle chutná a milovat ho bude každá buňka vašeho těla :)




1 lžička oleje
30g cibule
50g rajčat
50g mrkve
100g cukety
1 malý stroužek česneku
20g kešu ořechů

250g cukety

1 lžička oleje
30g cibule
150g tofu natural
sůl a pepř


Kešu ořechy přes noc namočíme do vody, ráno slijeme, přidáme 35ml čerstvé vody a rozmixujeme dohladka (vznikne nám rádoby kešu smetana). Cukety omyjeme a pomocí speciální škrabky nebo spiralizéru je nakrouháme na nudličky, prosolíme a necháme chvíli stát.
Mezitím si dáme dusit omáčku. Mrkev a cuketu (zbytky z výroby nudlí) nahrubo nastrouháme, rajčata nakrájíme na kostičky. Posekanou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme nastrouhanou zeleninu, osolíme, opepříme a pod pokličkou za občasného míchání dusíme doměkka (cca 20-30 minut). Poté přidáme rozmáčknutý česnek a rozmixujeme. Přilijeme kešu smetanu, chviličku provaříme do zhoustnutí a případně dochutíme (solí, pepřem, či bylinkami dle libosti).
Z cuketových nudlí vymačkáme vodu a krátce nasucho opražíme na pánvi.
Posekanou cibulku osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené tofu, osolíme a opékáme do zlatova.


503 kcal

32g bílkovin, 30g sacharidů, 29g tuku, 8g vlákniny




Tips:
Na zeleninové nudle používám škrabku julienne od Tescomy, která stojí pár korun a je fajn, i když jsem se s ní musela naučit pracovat (a stálo mě to trochu nervů 😣 ). S touto mi to jde už líp.

Komentáře